Wat en waarom je een padel overgrip nodig hebt

Logo Padelcasa

Als je veel padel speel en of een langere tijd af en toe speelt, is onderhoud van je racket erg van belang. Straks vertel is wat meer over de padel overgrip. Zonder goed onderhoud aan je racket zal het snel bergafwaarts gaan. En voor dat je het weet moet je dan al weer een nieuw racket aanschaffen, dit zou natuurlijk onwijs zonde zijn. Vandaar dat ik je bij deze aanraad om je racket goed te onderhouden. 

Onderhoud aan je padel racket kun je het beste laten doen, en het niet zelf doen. het strak houden van de snaren in je padel racket kun je helaas niet zelf doen. Ook het vervangen van je padel overgrip is geen makkelijke klus, al kun je dit na wat te oefenen wel zelf uitvoeren. Als je veel padel speelt zal je overgrip snel versleten raken, als dit gebeurt moet je hem vervangen.

Overgrip vervangen

Het laten vervangen van je overgrip is relatief goedkoop. Bij de juiste sportwinkels kun je een rolletje overgrip halen en deze zelf om het handvat van je racket doen. Als je deze vaardigheid nog niet onder de knie hebt kun je vragen of een van de werknemers het voor je doet. Sommige zullen hier wat geld voor vragen, andere vervangen hem gratis voor je. Verder is het erg van belang dat je padel overgrip strak zit en goed vast zit. Het zou natuurlijk onwijs zonde zijn als je overgrip loslaat tijdens een spannende wedstrijd.