Ongezond gewichtsverlies kan je gezondheid ondermijnen

gezond afvallen

Met een groot deel van de bevolking dat probeert om gewicht te verliezen, is het gewichtsverlies industrie uitgegroeid tot een miljarden euro imperium. Dit heeft ertoe geleid dat sommigen diëten en medicijnen aanbieden die niet door de beugel kunnen.

Ongezond gewichtsverlies is het verliezen van veel gewicht in korte tijd. Als een dieet belooft je te helpen vijf pond te verliezen in vijf dagen, dan is er sprake van ongezond gewichtsverlies.

gezond afvallen

Wat is de snelste manier, gezond afvallen?

Tel de calorieën van je dieet en hou eens op al dat bewerkte en overbewerkte voedsel te eten. Voeg meer eiwitten toe en drink meer water. Vermijd alcohol en suikerhoudende dranken. Eet meer complexe koolhydraten. Eet ook veel meer groenten en fruit, liefst met veel vezels.

Als 5 pond afvallen in vijf dagen of 15 pond afvallen in twee weken ongezond is, wat is dan een veilig gewichtsverlies? Gezond afvallen (gewichtsverlies) is ongeveer 1 tot 2 pond per week. Hoewel dit voor velen misschien een kleine hoeveelheid lijkt, tellen de kilo’s met een consequente volharding op en zul je uiteindelijk uw doel bereiken, op een gezonde en duurzame manier.

Extreem gewichtsverlies kan verschillende oorzaken hebben

Medicijnen voor gewichtsverlies op recept.

Deze medicijnen blokkeren de opname van bepaalde voedingsstoffen door je lichaam, of ze manipuleren je hormonen zodat je lichaam denkt dat je vol zit.

Ook het verhongeringsdieet is vrij populair geworden in de afgelopen jaren. Het koolsoepdieet, alkalisch dieet, grapefruitdieet, azijndieet, wattenbollendieet, selderijsapdieet zijn ongezond.

Eetplannen waarbij mensen tot 800-900 calorieën per dag moeten consumeren. Hoewel dergelijke diëten door medische professionals worden gebruikt om patiënten met obesitas te helpen, zijn ze gevaarlijk. Wie zonder begeleiding van een arts een dergelijk dieet volgt, kan ongezond gewichtsverlies ondergaan.

Het weglaten van hele voedselcategorieën

Hoewel ze goed en gezond lijken, kan elke extra kilo die je op die manier verliest worden beschouwd als ongezond gewichtsverlies omdat deze eetplannen niet gezond zijn. Ze laten belangrijke voedselgroepen niet toe, die je wel nodig hebt.

Soms kan ongezond gewichtsverlies het gevolg zijn van zaken die buiten onze controle liggen. Ziekten zoals kanker, de ziekte van Addison of depressie kunnen snel, ongezond en onverklaarbaar gewichtsverlies veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *