Fit blijven tijdens Corona

De maatregelen rondom het coronavirus zijn iets versoepeld, maar helaas kunnen we nog steeds niet naar de sportschool. Wel is het enorm belangrijk dat we blijven bewegen en gezond blijven eten. Je dagritme zal nu wat anders zijn dan normaal en dit kan van invloed zijn op je eetpatroon. Voorheen ging je naar je werk en nu werken de meeste mensen thuis. Hierdoor mis je in de ochtend toch een stukje beweging en frisse lucht. In dit artikel delen we een aantal tips hoe je toch fit kunt blijven in deze lastige tijd.

Gezond eten

Probeer zo veel mogelijk je gebruikelijke eetpatroon aan te houden. We zijn geneigd nu vaker te snacken, omdat we enorm veel vrije tijd hebben en niet veel kunnen doen. Probeer tijdens het boodschappen doen geen snacks te kopen die je normaal ook niet koopt. Eet je nooit koekjes? Laat ze nu ook liggen. Probeer ook eetmomenten in te plannen. Zo kun je even weg zijn van je laptop en werkplek in huis en opladen voor de middaguurtjes. Heb je niet echt trek? Loop een blokje om voor wat frisse lucht en ontspanning. Ga in ieder geval niet achter je laptop eten. Dit zorgt er voor dat je meer eet dan nodig is.

Bewegen

Helaas kunnen we niet naar de sportschool tot waarschijnlijk 1 september. Wel proberen zo veel mogelijk sportscholen alternatieven te verzinnen om toch open te kunnen. Denk aan lessen volgen in de buitenlucht en met een kleinere groep. Wij raden aan dat je de website van je eigen sportschool goed in de gaten houdt. Sportscholen zoals sportschool Ypenburg proberen zo veel mogelijk updates te delen zodat iedereen goed ingelicht wordt.

In de tussentijd kun je buiten met een kleine groep een uurtje trainen. Zoek online naar live lessen of train videos om bezig te blijven en nieuwe oefeningen uit te proberen. Gelukkig kunnen we genieten van het warme weer en kunnen we in de zon een goede workout doen.