De Zandmotor in Kijkduin; de perfecte locatie voor kitesurfles

Kitesurfen kan op veel plekken in Nederland, maar om te leren kitesurfen zijn lang niet alle spots geschikt. Hierbij heb je kalm en ondiep water nodig, en bij voorkeur een stabiele wind die lang met gelijke kracht en vanuit de zelfde richting blijft waaien. Dit zijn precies de condities die je vindt bij de Zandmotor in Kijkduin, en daarom is dit misschien wel de beste plek voor beginners om te leren kitesurfen.

De voordelen van kitesurfles in Kijkduin

Aan de binnenzijde van de zandmotor is op natuurlijke wijze een lagune ontstaan. Kitesurfles in Kijkduin is hierdoor veilig en effectief. Je hebt hier het voordeel van een stabiele zeewind, maar dan zonder de hoge golven die daar vaak bij horen. Ook heeft het binnenmeer stukken met kniediep water wat opstappen gemakkelijk maakt. De drie voordelen van Kitesurfles in Kijkduin nog even op een rijtje:

  • Vlak water – geen golven
  • Stabiele zeewind
  • Kniediep water

Op de locatie Kijkduin wordt lesgegeven met de Naish Pivot Kite. Met dit type kite kunnen beginners en professionals goed uit de voeten. Ook zijn er in Kijkduin light wind kites aanwezig voor omstandigheden met weinig wind, waardoor de kitesurfles bij Kijkduin vaker door kan gaan.

Relaxte strandsfeer bij eigen kiteshack

In Kijkduin heeft de kiteschool een eigen Kiteshack: Boca Grandi. In de kiteshack is er een winkel, zijn er omkleedruimtes en is er de mogelijkheid om te douchen. De kitesurfschool is gemakkelijk te bereiken vanaf het eindstations van de bus in Kijkduin en gratis parkeren is in de buurt. Maar het belangrijkste is natuurlijk de sfeer, en die is bij kitesurfles in Kijkduin altijd goed. Met de tentachtige constructie van palen en doeken, houten strandmeubilair en strandartikelen overal om je heen heeft Boca Grandi een relaxte strandvibe waar je heerlijk kunt uitrusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *